Pasta ovenschotel met courgette, worstjes en mozzarella
Voorbereidingstijd
15 min
Kooktijd
30 min
Dieetvoorkeur
Vlees
Moeilijkheidsgraad
Normaal
Streek
Porties
4
In dit recept
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Kook de penne pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de courgettes schoon en snijd ze in blokjes. Snijd de worstjes in stukjes.
- Verhit de olie in een braadpan en bak de stukken worst Bak de ui een minuutje mee. Voeg de knoflook en courgette toe en bak ze 3 minuten mee. Doe nu de pastasaus erbij en laat zachtjes warm worden.
- Schep de gekookte pasta en de Parmezaanse kaas Doe de pasta over in een ingevette ovenschaal en verdeel de mozzarellabolletjes erop.
- Bak de pastaschotel in de oven tot de mozzarella licht gesmolten is. Garneer het gerecht met blaadjes verse basilicum.
Ingrediënten
- 2 tl Bertolli olijfolie classico
- 1 Bertolli Alle Erbesaus in zak à 500 g
- 1 zak Bertolli Penne Rigate pasta (400g)
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 400 g courgette
- 400 g gekruide runderworstjes
- 75 g parmezaanse kaas
- 125 g mini mozzarella balletjes
- verse basilicum
Bekijk voedingswaarden
Energie | 821 kJ (196 kcal) |
Eiwitten | 48,3 g |
Koolhydraten | 81,8 g |
Suiker | 17,7 g |
Vezels | 5,2 g |
Vet | 31,6 g |
Verzadigd vet | 13,9 g |
Zout | 1,43 g |