Zalm al forno met pesto alla genovese, citroen en Italiaanse ovenaardappeltjes
Voorbereidingstijd
15 min
Kooktijd
25 min
Dieetvoorkeur
Vis
Moeilijkheidsgraad
Normaal
Streek
Porties
4
In dit recept
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet 2 (een grote en een kleinere) lage ovenvaste schalen in met een beetje vloeibare margarine. Doe de aardappelplakjes in de kleine schaal, meng ze met 2 el Bertolli Pesto alla Genovese en bestrooi ze met de Parmezaanse kaas. Zet de aardappeltjes in de hete oven en laat ze in ca. 25 min. garen en lichtbruin bakken.
- Snijd ondertussen de citroenen in dunne plakjes en verdeel ze over de bodem van de grote ovenvaste schaal. Kruis de tomaten Leg de zalm in het midden van de schaal en verdeel de rest van de pesto erover. Zet de tomaten eromheen en druppel er een beetje vloeibare margarine over.
- Laat de zalm en de tomaten in de hete oven in ca. 20 min. gaar worden (iets korter als het een dunne filet is, iets langer als de filet heel dik is). Hak ondertussen de peterselie Haal de blaadjes van de basilicumtakjes. Snijd de grote blaadjes in reepjes. Strooi de peterselie en basilicum over de zalm. Serveer in de schalen.
Ingrediënten
- 5 el Bertolli olijfolie classico
- 800 g voorgekookte aardappelplakjes
- 6 el Bertolli Pesto alla Genovese
- 4 el geraspte Parmezaanse kaas
- 2 citroenen
- 12 middelgrote tomaten
- 500 g zalmfilet
- 4 takjes peterselie
- 3 takjes verse basilicum
Bekijk voedingswaarden
Energie | 872 kJ (208 kcal) |
Eiwitten | 37,5 g |
Koolhydraten | 68,9 g |
Suiker | 12,3 g |
Vezels | 12,5 g |
Vet | 45,6 g |
Verzadigd vet | 13,9 g |
Zout | 0,48 g |