Volkorenmacaroni met kruidige pastasaus, champignons en gehakt
Voorbereidingstijd
-
Kooktijd
20 min
Dieetvoorkeur
Vlees
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Porties
4
Bereidingswijze
- Kook de volkoren macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de macaroni af.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Verhit Bertolli olijfolie in een ruime koekenpan of wok. Bak hierin het rundergehakt 5 minuten al roerende met een vork of spatel, zodat het gehakt in stukjes wordt verdeeld. Bestrooi het gehakt met wat zout en peper.
- Voeg de champignons toe en bak ze 3 minuten mee. Roer de Bertolli pastasaus Alle Erbe erdoor en verwarm de saus 5 minuten.
- Haal de blaadjes basilicum los van de steeltjes. Hak de steeltjes fijn en roer ze door de saus. Meng de macaroni met de saus. Verdeel de macaroni over 4 warme borden en strooi de blaadjes basilicum erover.
Ingrediënten
- 400 g volkoren macaroni
- 250 g champignons
- 3 el Bertolli olijfolie classico
- 300 g rundergehakt
- 1 Bertolli Alle Erbe Pastasaus in zak a 500g
- 3 takjes basilicum
Bekijk voedingswaarden
Energie | 701 kJ (167 kcal) |
Eiwitten | 30,5 g |
Koolhydraten | 84,0 g |
Suiker | 13,5 g |
Vezels | 5,5 g |
Vet | 24,9 g |
Verzadigd vet | 7,1 g |
Zout | 0,55 g |