Spaghetti alla Bolognese met cherrytomaatjes en mozzarellabolletjes
Voorbereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Dieetvoorkeur
Vlees
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Emilia Romagna
Porties
4
Spaghetti Bolognese is wel een van de bekendste pasta gerechten in Nederland al zou het in Italie meer Spaghetti alla Bolognese zijn. Bolognesesaus is een traditionele Italiaanse pastasaus, afkomstig uit Bologna en wordt normaal gesproken gegeten met tagliatelle. Bologna staat bekend om zijn zeer voedzame keuken en de saus is dan ook, in tegenstelling tot de meeste andere pastasauzen, behoorlijk gevuld. De Bertolli pastasaus Bolognese wordt als basis gebruikt in dit recept en er worden extra tomaatjes en mini mozzarellakaasje aan toegevoegd. Een lekker gerecht voor groot en klein met de Nederlandse twist.
In dit recept
Bereidingswijze
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel het knoflookteentje en snijd deze fijn. Halveer de tomaatjes en snijd de bosuitjes in ringetjes.
- Verwarm de Bertolli olijfolie voor in een pan en fruit hierin de knoflook met de bosuitjes. Voeg vervolgens de Bolognesesaus en de cherrytomaatjes toe en laat dit 8 á 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg in de laatste 2 minuten de mozzarella toe.
- Voeg de pasta toe, zodra die klaar is, aan je pastasaus en warm nog even goed samen door.
Ingrediënten
- 350 g Spaghetti
- 1 teentje knoflook
- 250 g cherrytomaatjes
- 2 bosuien
- 1 Bertolli Bolognese pastasaus in pot a 400g
- 1 el Bertolli olijfolie classico
- 125 g mini mozzarella balletjes
Energie | 548kj/131 kcal |
Eiwitten | 23.5g |
Koolhydraten | 76.8g |
Suiker | 14.7g |
Vezels | 4.6g |
Vet | 16.2g |
Verzadigd vet | 6.2g |
Zout | 0,77g |