Sint Jacobsnoten en knolselderpuree met pesto al tartufo
Voorbereidingstijd
25 min
Kooktijd
30 min
Dieetvoorkeur
Vis
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Streek
Porties
4
In dit recept
Bereidingswijze
- Haal de Sint-Jacobsnoten uit de koelkast.
- Schil de knolselder en snijd hem in kleine blokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Doe alles in een steelpan, overgiet volledig met water en voeg het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 25 min pruttelen. Laat 5 min rusten, giet de selder en de aardappelen af en doe ze terug in de steelpan, maar zet ze niet meer op het vuur. Voeg de mascarpone toe en plet alles met een pureestamper fijn. Mix heel eventjes met een staafmixer, tot een gladde puree. Breng verder op smaak en houd warm.
- Verwarm een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof op een vrij hoog vuur. Spoel de Sint-Jacobsnoten onder koud water en dep ze met keukenpapier droog. Bestrijk ze langs alle kanten met olijfolie en leg ze in de hete braadpan. Schroei ze 1 min per kant dicht, voeg de boter toe en besprenkel er gedurende maximum 1 à 2 min voortdurend de Sint-Jacobsnoten mee. Kruid met fleur de sel en met peper.
- Dresseer de knolselderijpuree op de borden, voeg een cirkel pesto al tartufo toe en leg er de Sint-Jacobsnoten bovenop. Werk af met peterselie en serveer.
Tip: Mix de puree niet te lang, zodat ze niet kleverig wordt. Bestrooi de borden eventueel met enkele gegrilde pijnboompitten. Buon appetito!
Ingrediënten
- 4 bolle kl Bertolli Pesto al Tartufo
- 400 g Sint-Jacobsnoten
- 300 g knolselder
- 300 g bloemige aardappelen
- 2 takjes bladpeterselie
- 125 g mascarpone
- 2 el Bertolli olijfolie
- 25 g boter
- 1 kippenbouillonblokje
- Peper
- Zout
- Fleur de sel
Bekijk voedingswaarden
Energie | |
Eiwitten | |
Koolhydraten | |
Suiker | |
Vezels | |
Vet | |
Verzadigd vet | |
Zout |