Risotto met zalm, kerstomaatjes en Pesto alla Genovese
Voorbereidingstijd
10 min
Kooktijd
25 min
Dieetvoorkeur
Vis
Moeilijkheidsgraad
Normaal
Streek
Liguria
Porties
4
In dit recept
Bereidingswijze
- Pel de uien, snijd ze in halve ringen en snijd de knoflook in plakjes. Verhit 4 el olijfolie in een pan en bak hierin de ui en de knoflook 3 min. op een laag vuur. Voeg de rijst toe en bak deze, onder voortdurend roeren, 2 min. mee.
- Voeg 700 ml bouillon en 3EL pesto alla genovese toe en laat de rijst in ca. 20 min. op een laag vuur zachtjes gaar worden. Roer af en toe. Voeg als het vocht is opgenomen in de rijst, voordat de risotto gaar is, nog wat bouillon toe.
- Bestrijk de zalmfilets met wat vloeibare margarine en bestrooi met wat zout. Bedruppel de tomaatjes met wat vloeibare margarine en bestrooi met wat zout en peper. Rooster de tomaatjes en de zalmfilets in een grillpan of op de barbecue* ca. 3 min. per kant.
- Roer de rest van de pesto en de rucola door de risotto. Leg een deksel op de pan en laat 2 min. staan. Schep de risotto in 4 warme diepe borden, verdeel de geroosterde tomaatjes erover en leg de zalmfilet erop.
- *Leg de tomaatjes, als je ze op de barbecue klaarmaakt, op een stuk aluminiumfolie.
Ingrediënten
- 3 uien
- 2 teentjes knoflook
- 5 el Bertolli olijfolie classico
- 400 g risotto rijst
- 750 ml kruidenbouillon (van 1 tablet)
- 4 el Bertolli Pesto alla Genovese
- 400 g zalmfilet in 4 stukken
- 250 g cherrytomaatjes
- 100 g rucola
Bekijk voedingswaarden
Energie | 760 kJ (182 kcal) |
Eiwitten | 30,6 g |
Koolhydraten | 86,9 g |
Suiker | 7,2 g |
Vezels | 4,7 g |
Vet | 30,7 g |
Verzadigd vet | 5,0 g |
Zout | 1,1 g |