Kruidige polpetti met heerlijke tomatensaus en pastaschelpjes – Jozefien Goestjes
Voorbereidingstijd
5 min
Kooktijd
20 min
Dieetvoorkeur
Vlees
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Porties
2-3
In dit recept
Bereidingswijze
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een stoofpot, bak er de fijngehakte rode ui samen met de look goudbruin in. Dit duurt ongeveer een kwartiertje.
- Doe intussen al het gehakt in een mengkom. Voeg de fijngehakte salie, paneermeel, melk, gedroogde tijmblaadjes en peper en zout toe. Meng goed en laat even staan.
- Als de ui goudbruin is, voeg dan bij het gehakt en meng goed tot het gehaktmengsel stevig genoeg is om balletjes van te draaien. Voeg eventueel wat bloem toe om het steviger te maken. Draai er balletjes van.
- Gebruik dezelfde stoofpot van de ui. Verhit opnieuw een flinke scheut olijfolie en kleur er de balletjes in aan. Overgiet nu met de Bertolli Basilico. Zet het deksel op je pot en laat de balletjes 10 minuten verder garen.
- Kook intussen de pasta, dit duurt ook ongeveer 10 minuten.
- Serveer de pasta met de balletjes en de heerlijke saus. Werk af met wat geraspte Parmezaan en verse basilicum
Ingrediënten
- Bertolli olijfolie
- 2 rode uien, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 500 g gemengd gehakt
- 4 el paneermeel
- 4 el melk
- 5 blaadjes salie, fijngehakt
- 1 el gedroogde tijmblaadjes
- Peper en zout
- Optioneel: 1 à 2 el bloem
- 400 g Bertolli Basilico
- 200 g schelpjespasta
- Enkele blaadjes verse basilicum
- Geraspte Parmezaan voor de afwerking
Bekijk voedingswaarden
Energie | |
Eiwitten | |
Koolhydraten | |
Suiker | |
Vezels | |
Vet | |
Verzadigd vet | |
Zout |