Bruschetta variaties
Voorbereidingstijd
-
Kooktijd
15 min
Dieetvoorkeur
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Lazio Toscana
Porties
8
Bruschetta (uitspraak: Brusketta) is ongeveer in de 15e eeuw ontstaan tijdens het Romeinse tijdperk en is afgeleid van het romeinse dialect ‘bruscare’ of ‘abbrustolire’ in het Italiaans. Dit betekent ‘toosten’ of ‘roosteren over kool’ wat linkt naar het roosteren van het brood en daarna in olie onderdompelen. Er bestaan veel verschillende variaties bruschetta maar er zal altijd olijfolie, knoflook en zout in zitten als basis. Hieronder een van de variaties op de klassieke bruschetta met tomaten.
In dit recept
Bereidingswijze
- Snijd de tomaten in kleine stukjes. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Rooster het ciabatta brood en wrijf het in met een gepelde teen knoflook. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met wat peper en wat zout.
- Bestrijk de bruschetta’s met een eetlepel Bertolli Pesto Verde en verdeel er de tomaat en basilicum over.
Ingrediënten
- 2 tomaten
- 1 takje verse basilicum
- 8 sneetjes ciabatta
- 1 teen knoflook
- 1 el extra vergine olijfolie
- 8 el Bertolli Pesto Verde
- Snufje zout en peper
Bekijk voedingswaarden
Energie | 138kj/33 kcal |
Eiwitten | 2.7g |
Koolhydraten | 10.5g |
Suiker | 2g |
Vezels | 1.1g |
Vet | 9.2g |
Verzadigd vet | 1.4g |
Zout | 0,27g |