VITELLO TONNATO – KLASSIEKE MAYONAISE MET OLIJFOLIE
Voorbereidingstijd
1 min
Kooktijd
3 uur
Dieetvoorkeur
Vlees
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Porties
4
In dit recept
Bereidingswijze
Om het kalfsvlees te bereiden heeft u twee mogelijkheden:
Snel: dunne plakjes in de oven
- De plakjes moeten worden geolied en gekruid.
- Leg ze vervolgens op een bakplaat en gaar het 3-4 minuten op 200*C
Lang: (gegarandeerd mals vlees)
- Bak de ui, wortel en knoflook even aan in olijfolie.
- Voeg hier vervolgens het kalfsvlees aan toe en braad het vlees bruin.
- Vul de pan vervolgens met water en kalfsbouillon en kook het 40-60 minuten.
- Laat het vlees vervolgens 2 uur rusten alvorens aan te snijden.
Bereiding saus
- Snijd de tonijn tot grove stukken.
- Voeg alle ingrediënten samen in een kom en mix met een staafmixer.
- Voeg extra mayonaise en olie toe voor de gewenste textuur.
- U kunt de saus op smaak brengen met een scheutje citroensap.
Dit gerecht is goed te combineren met gepofte aardappelen, witlof of gewoon brood. Een koude maaltijd die verfrist en heerlijk gastronomisch is.
Ingrediënten
- Blikje natuurlijke tonijn
- 2 eetlepels kappertjes
- 6 ansjovisfilets
- 4 grote eetlepels Bertolli mayonaise met olijfolie
- 1 scheutje olijfolie om te binden
- Zout, peper, bieslook
Bekijk voedingswaarden
Energie | |
Eiwitten | |
Koolhydraten | |
Suiker | |
Vezels | |
Vet | |
Verzadigd vet | |
Zout |