Siciliana pastasaus
Bertolli Siciliana pastasaus is een traditioneel Italiaanse pastasaus op smaak gebracht met zongedroogde tomaten, witte wijn, ui en knoflook. De saus is oorspronkelijk ontstaan in de Sicilië regio waar ze meer tomaten produceren dan elke andere Italiaanse regio. Sicilië staat verder bekend om de zongedroogde tomaat. Deze pastasaus is gemaakt op basis van een heerlijke ‘soffritto’ gemaakt van extra vergine olijfolie en kruiden. Een soffrito is een mengsel van kleingesneden groenten die zachtjes gegaard worden in olie. Deze zacht gegaarde groenten zijn de basis van de saus en geven de saus een intense en volle smaak.
Alleen ingrediënten van de beste kwaliteit zorgen voor de lekkerste smaken van de producten. Daarom worden de pastasauzen van Bertolli bereid met zongerijpte Italiaanse tomaten. Voor de perfecte smaak, geur en kleur van de tomaten letten de boeren op een aantal hele belangrijke zaken, zoals: de juiste eigenschappen van de tomaat, de juiste hoeveelheid water, nutriënten en gewasbeschermingsmiddelen en worden ze geplukt tijdens het oogstseizoen.
Bertolli is in 1865 opgericht in Lucca, Toscane. Francesco Bertolli en zijn vrouw Caterina openden een delicatesse winkeltje waarna ze begonnen met export van Italiaanse producten naar Italiaanse migranten over de hele wereld. Tot op de dag van vandaag wil Bertolli al het goede uit de authentieke, eenvoudige en lekkere Italiaanse keuken beschikbaar maken voor iedereen.
- Een heerlijke traditionele pastasaus met zongedroogde tomaat
- Kant-en-klare pastasaus. Voor 4 personen
- Op smaak gebracht met alleen de beste 100% natuurlijke ingrediënten
- Bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen
- 100% zongerijpte Italiaanse tomaten
- Bereid met Soffrito basis
per 100 gram
Energie | 325 kJ (78 kcal) |
Eiwitten | 1,9 g |
Koolhydraten | 6,6 g |
Suiker | 5,3 g |
Vezels | |
Vet | 4,6 g |
Verzadigd vet | 0,5 g |
Zout | 1 g |
Ingrediënten: Tomaten (52%), tomatenpuree (21%), geconcentreerde tomatenpuree (10%), water, zonnebloemolie, soffritto (EU)(3,3%)(ui, wortel, bleekselderij), witte wijn (1,8%), zongedroogde tomaten (1,1%), knoflook, zout, extra olijfolie verkregen bij de eerste persing (EU)(0,8%), oregano, tijm, rozemarijn, laurier, basilicum, witte wijnazijn, chilipeper.
Recepten voor Siciliana pastasaus
Meer over Siciliana pastasaus
Sicilia
Sicilië heeft veel invloeden van andere mediterrane landen omdat veel in de loop van de tijd zich daar gevestigd hebben. Zo hebben ze een eigen versie van couscous bijvoorbeeld. Verder maken ze hier veel gebruik van verse groenten en vis. De meeste bekende gerechten zijn ‘Pasta alla Norma’, ‘Arancini’, ‘Cannoli’ en bucatini met sardientjes.