SPAGHETTI CON SICILIANA, OLIJVEN EN KAPPERTJES – ALLA THE LEMON KITCHEN
Voorbereidingstijd
15 min
Kooktijd
5 min
Dieetvoorkeur
Vlees
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Sicilia
Porties
4
Jadis van The Lemon Kitchen heeft een heerlijk recept gemaakt met de Bertolli Siciliana pastasaus en dat willen we graag met jullie delen!
Het is heel makkelijk en snel te maken en is geinspireerd door de Siciliaanse keuken, waar Jadis veel ervaring mee heeft. De Siciliaanse keuken is eigenlijk Italiaans, met wat Arabische invloeden en nog steeds heerlijk en eenvoudig.
Kijk voor het originele recept op thelemonkitchen.nl.
In dit recept
Bereidingswijze
- Zet een pan op het vuur met gezouten water.
- Doe een scheut olijfolie in een anti-aanbakpan en doe daar de in plakjes gesneden knoflook, de kappertjes, in blokjes gesneden paprika en venkel in. Bak een paar minuten totdat alles licht is verkleurd. Doe er een snuf grove zwarte peper bij.
- Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water.
- Schenk dan de Bertolli Siciliana pastasaus bij de gebakken groenten en roer even. Zet het vuur lager en laat de saus een paar minuten pruttelen. Als de pasta beetgaar is doe je dit bij de saus.
- Snijd de peper in dunne ringetjes, verdeel naar smaak samen met de Parmezaanse kaas en verse peterselie over deze Siciliaanse pasta.
Buon appetito!
Ingrediënten
- 1 pot Bertolli Siciliana pastasaus 400g
- 4 el Bertolli pesto alla Genovese
- Scheutje Bertolli Extra Vergine Olijfolie
- 1 zak Bertolli spaghetti (400g)
- 20 st Kalamata olijven
- 1 st venkel
- 2 el Bertolli kappertjes – capperi
- 1 st paprika
- Parmezaanse kaas
- ⅓ st pepertje (geel, groen of rood)
- zout & zwarte peper
Bekijk voedingswaarden
Energie | |
Eiwitten | |
Koolhydraten | |
Suiker | |
Vezels | |
Vet | |
Verzadigd vet | |
Zout |