Romige pasta pesto met kip

Voorbereidingstijd

1 min

Kooktijd

10min

Dieetvoorkeur

Vlees

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Streek

Liguria

Porties

4

Deel deze pagina

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking en laat uitlekken. Bewaar 100 ml van het kookvocht.
  2. Snijd ondertussen de kipfilet in even grote stukjes en breng op smaak met zout en peper. Pers de knoflook.
  3. Verhit een hapjespan met olijfolie en bak de kipfilet stukjes rondom bruin. Voeg hierna de knoflook toe en meng goed door elkaar.
  4. Bak de pesto kort mee en voeg room toe aan de kip en roer goed oor. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Laat samen met 100 ml kookvocht van de pasta pruttelen. Halveer ondertussen de cherrytomaten.
  6. Voeg de gekookte pasta toe en schep samen met de cherry tomaten er doorheen.
  7. Verdeel over 4 borden en serveer met geraspte Parmezaanse kaas en wat basilicum.

Variatie tip: ook lekker met rucola.

Ingrediënten

  • 4 EL Bertolli pesto alla genovese
  • 1 zak Bertolli Penne Rigate pasta (400g)
  • 300 gr kipfilet 
  • 1 EL Bertolli olijfolie
  • 1 grote teen knoflook
  • 100 ml room
  • 100 ml kookvocht van de pasta
  • Zout en peper
  • Handjevol cherrytomaten
  • Basilicum
  • Parmezaanse kaas
Bekijk voedingswaarden
Energie
Eiwitten
Koolhydraten
Suiker
Vezels
Vet
Verzadigd vet
Zout

Meer Vlees recepten

Het lijkt erop dat je ons bezoekt vanuit Nederland

Naar de Nederlandse website