Piadina – alla SannevanLierop
Voorbereidingstijd
5 min
Kooktijd
5 min
Dieetvoorkeur
Vlees
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Emilia Romagna
Porties
1
Met onze piadina en pesto alla Genovese maakte @sannevanlierop de lekkerste lunch in tijden klaar!
Piadina is een authentiek type “flatbread” en is in Italië heel populair bij de lunch of als maaltijd. Het is ooit begonnen als “streetfood“ in de Rome en de Romagna regio waar het brood eenvoudig werd bereid op verwarmde terracotta schalen en belegd met verschillende ingrediënten zoals rauwe ham of roomkaas. Behalve dat het nu in de pan gemaakt wordt is er niet veel veranderd. Lunch zoals de Italianen.
In dit recept
Bereidingswijze
- Verwarm een koekenpan en besmeer ondertussen een piadina met Bertolli pesto alla Genovese.
- Beleg met mozzarella, parmaham, tomaatjes en verse basilicum, peper en zout.
- Klap de Piadina dubbel en bak in de pan aan beide kanten (of met een andere warme pan erbovenop).
- Doorsnijden en genieten maar. Buon appetito!
Ingrediënten
- 1 pak Bertolli Piadina
- 1 pot Bertolli Pesto alla Genovese
- mozarella
- parmaham
- cherrytomaatjes
- verse basilicum
Bekijk voedingswaarden
Energie | |
Eiwitten | |
Koolhydraten | |
Suiker | |
Vezels | |
Vet | |
Verzadigd vet | |
Zout |