Penne rigate met gehakt, broccoli en ricotta
Voorbereidingstijd
5 min
Kooktijd
25 min
Dieetvoorkeur
Vlees
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Lombardia
Porties
4
Pasta penne rigate met gehakt, broccoli en ricotta maak je eenvoudig zelf met Bertolli pastasaus Cremosa. Verrukkelijke roomsaus geïnspireerd op Lombardije. Met een zoete, romige smaak door gebruik van room. Vol van smaak en gezond door cherrytomaatjes, verse oregano, rundergehakt, broccoli en ricotta.
In dit recept
Bereidingswijze
- Kook de penne rigate ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui. Was de broccoli en maak er kleine roosjes van. Was de cherrytomaatjes en laat ze goed uitlekken. Ris de oreganoblaadjes van de takjes.
- Verwarm de Bertolli olijfolie in een pan en fruit hierin de ui glazig. Kruid het gehakt met zout en peper en schep het bij de ui in de pan. Roerbak het rundergehakt bruin en rul en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
- Voeg vervolgens de broccoli toe en roerbak het mengsel 3 minuten op hoog vuur. Schenk nu de Bertolli pastasaus erbij en voeg de oregano toe. Laat de saus zo 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Roer er 5 minuten voor het einde de cherrytomaatjes en de ricotta doorheen. Breng de saus eventueel nog op smaak met zout en peper. Doe de gekookte pasta bij de saus in de pan en warm nog kort door. Verdeel het over 4 borden en serveer.
Ingrediënten
- 1 zak Bertolli Penne Rigate
- 1 Bertolli Tomaat&Mascarpone pastasaus in zak a 460ml
- 1 el Bertolli olijfolie classico
- 1 ui
- 1 stronk broccoli
- 250 g cherrytomaatjes
- 1 el verse oregano
- 450 g rundergehakt
- 3 el ricotta
Bekijk voedingswaarden
Energie | 733 kJ (175 kcal) |
Eiwitten | 35,3 g |
Koolhydraten | 79,9 g |
Suiker | 17,9 g |
Vezels | 6,8 g |
Vet | 29,5 g |
Verzadigd vet | 11,3 g |
Zout | 0,53 g |