Pasta uit de oven – alla SannevanLierop
Voorbereidingstijd
10 min
Kooktijd
12 min
Dieetvoorkeur
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Porties
2
Met onze pesto, pastasaus en zongedroogde tomaatjes maakte @sannevanlierop een super makkelijk maar ook hartige maaltijd!
Het recept van sanne is lactosevrij en vegan te maken zonder de parmezaanse kaas. Dit werkt ook met de gewone Bertolli Pesto alla Genovese mocht je dat willen.
Bereidingswijze
- Snijd de courgette in kleine blokjes.
- De ui snipper je en de knoflook snijd je ook fijn.
- Verhit wat Bertolli olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg dan de courgette toe en ook de pesto. Bak dit samen goed door.
- Ondertussen kook je de pasta.
- De zongedroogde tomaten snijd je in kleine stukjes. Die voeg je toe aan de courgette als die zacht is geworden.
- Voeg daarna ook de tomaten saus toe en basilicum. Breng op smaak met een snuf peper en zout.
- Schep dan ook de pasta er doorheen.
- Verdeel alles over een ovenschaal en top af met de Parmezaanse kaas. Zet voor 12 minuten in de oven op 160 graden. Top af met wat verse basilicum.
Buon appetito!
Ingrediënten
- 1 el Bertolli Pesto alla Genovese Vegan (of gewoon)
- 1 pot Bertolli Basilico pastasaus 400g
- 60g Bertolli pomodori secchi – zongedroogde tomaten
- 200 gr Bertolli Fusilli pasta (halve zak)
- 1 Courgette
- 1 kleine rode ui
- 1 teentje knoflook
- Flinke hand verse Basilicum
- 30 gr Parmezaanse kaas
- Peper & zout
Bekijk voedingswaarden
Energie | |
Eiwitten | |
Koolhydraten | |
Suiker | |
Vezels | |
Vet | |
Verzadigd vet | |
Zout |