Pasta Arrabbiata – alla SannevanLierop
Voorbereidingstijd
5 min
Kooktijd
10 min
Dieetvoorkeur
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Calabria
Porties
4
Met onze piccante pastasaus en pesto arrabbiata maakte @sannevanlierop een heerlijk snelle en ‘woest’ pastarecept. Vrij vertaald betekent arrabbiata namelijk ‘woest’ in het Italiaans en daarom zie je deze benaming vaak bij pikante of pittige gerechten.

In dit recept
Bereidingswijze
- Snipper de sjalotjes en knoflook.
- Verhit olijfolie in een pan en fruit aan.
- Voeg dan de tomaatjes toe en bak mee tot ze zacht zijn, plet ze dan met een pollepel zodat het vocht eruit komt.
- Kook ondertussen de pasta, let op bewaar een kopje pasta water! Voeg de Bertolli pesto arrabbiata toe aan de tomaatjes en ook de Bertolli piccante pastasaus.
- Hak een hand basilicum fijn en voeg die toe samen met zwarte peper en zout.
- Voeg het kopje pasta water toe en daarna ook de pasta. Top af met Parmezaanse kaas, burrata en de overgebleven basilicum. Buon appetito!
Ingrediënten
- 1 Bertolli Piccante pastasaus uit zak – 460g
- 2 tl Bertolli pesto all’arrabbiata
- 200 gr Bertolli Penne Rigate pasta (halve zak)
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes Knoflook
- Scheutje Bertolli Olijfolie
- 250 gr Cherry tomaatjes
- 2 handjes Verse basilicum
- Peper en zout
- 1 bol Burrata
- 30 gr Parmezaanse kaas
Bekijk voedingswaarden
Energie | |
Eiwitten | |
Koolhydraten | |
Suiker | |
Vezels | |
Vet | |
Verzadigd vet | |
Zout |