Pasta AL RAGÙ con BURRATA – alla The Lemon Kitchen

Voorbereidingstijd

5 min

Kooktijd

10 min

Dieetvoorkeur

Vlees

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Streek

Porties

4

Jadis van The Lemon Kitchen heeft een heerlijk recept gemaakt met de Bertolli Tradizionale pastasaus en dat willen we graag met jullie delen!

Het is heel makkelijk en snel te maken en je kan natuurlijk varieren maar de basis van een goede ragù is altijd: tomatensaus, gehakt (of stoofvlees mocht je meer tijd hebben om het klaar te maken), ui (of knoflook), wortel en bleekselderij.

In dit geval is gekozen voor burrata om eroverheen te serveren, maar je kan altijd variëren met Parmigiano Reggiano mocht je dat liever willen.

Kijk voor het originele recept op thelemonkitchen.nl.

Deel deze pagina

Bereidingswijze

  1. Zet een hoge pan met water op middelhoog vuur, breng aan de kook en doe er een theelepel zout bij.
  2. Hak een knoflook teen fijn en bak in een antiaanbakpan met een scheut olijfolie. Rul het gehakt samen met de wortel totdat het vlees gaat verkleuren en doe er dan ook de dungesneden bleekselderij en gehalveerde cherrytomaatjes en een laurierblaadje bij.
  3. Als het water kookt doe je de pasta erbij.
  4. Schenk nu ook de Bertolli Tradizionale pastasaus erbij, roer even en laat op middel hoog vuur pruttelen, zodat alle smaken kunnen intrekken.
  5. Proef de saus en breng op smaak met zout en/of peper.
  6. Pak met een nijptang de tagliatelle uit het water en doe bij de saus. Roer even door en serveer in pasta borden.
  7. Verdeel de burrata over 4 borden, druppel er nog wat van je lekkerste Bertolli Extra Vergine olijfolie overheen samen met wat verse basilicumblaadjes.

Ingrediënten

  • 1 Bertolli Tradizionale – sugo per pasta fles
  • 4-500 g tagliatelle of spaghetti
  • 500 g rund of kalfsgehakt
  • 1 st stengel bleekselderij
  • 1 st wortel
  • 1 st knoflookteen
  • 1-2 t burrata bollen
  • 50 ml rode wijn optioneel (alcohol verdampt)
  • 1 st laurierblaadje
  • zwarte peper
  • 200 g cherrytomaatjes
  • scheutje Bertolli Extra Vergine Olijfolie
Bekijk voedingswaarden
Energie
Eiwitten
Koolhydraten
Suiker
Vezels
Vet
Verzadigd vet
Zout

Meer Vlees recepten