Orzo caprese met burrata en Pesto Rosso
Voorbereidingstijd
5 min
Kooktijd
10 min
Dieetvoorkeur
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Sicilië
Porties
2
In dit recept
Bereidingswijze
- Verhit in een pan de olijfolie samen met de rode ui en de knoflook en bak deze tot de uien glazig zijn.
- Voeg de Bertolli Pesto Rosso samen met de orzo en bak kort 1 minuut door.
- Blus af met de bouillon en blijf regelmatig doorroeren en laat op middelhoog vuur garen tot het vocht voor de helft is opgenomen.
- Voeg nu de cherrytomaten toe en laat dit mee sudderen.
- Proef de orzo en voeg indien nodig nog wat vocht toe.
- Wanneer de orzo klaar is kun je de gehakte basilicum erdoorheen roeren.
- Verdeel de orzo en cherrytomaten over 2 borden, daarna wat van de burrata en de fijngehakte basilicumblaadjes.
- Breng op smaak met wat olijfolie, zout en peper en buon appetito!
Ingrediënten
- 2 EL Bertolli Pesto Rosso
- 1 EL Bertolli olijfolie
- 1/2 rode ui gesnipperd
- 1 teen knoflook geperst
- 200 gr orzo
- 400 ml bouillon (water + 1/2 bouillonblokje 5gr)
- 2 takjes basilicum – fijngehakt voor door de orzo
- 10 cherry tomaten
- ½ bol burrata
- 1 takje basilicum – fijngehakt voor de garnering
- Olijfolie, zout en peper naar smaak
Bekijk voedingswaarden
Energie | |
Eiwitten | |
Koolhydraten | |
Suiker | |
Vezels | |
Vet | |
Verzadigd vet | |
Zout |