Melanzane Alla Parmigiana Di Bertolli
Voorbereidingstijd
5 min
Kooktijd
30 min
Dieetvoorkeur
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Streek
Porties
2
In dit recept
Bereidingswijze
- Laat de mozzarella in een zeef uitlekken en snijd deze eerst in plakken, dan in reepjes en daarna in blokjes.
- Snijd de aubergines in plakken van 1/2 cm. Bestrooi met zout en laat 10 minuten staan op keukenpapier. Dit om vocht te onttrekken zodat de schotel niet te waterig wordt. Dep de aubergines met keukenpapier droog. Verhit een grillpan en vet in met olie tot het gloeiend heet is. Grill de aubergines aan beide kanten en zet apart.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bedek een ovenschaal met een dun laagje Bertolli Basilico pastasaus, een laag aubergines die je dakpansgewijs over de ovenschaal verdeelt, weer wat pastasaus, bestrooi met buffelmozzarella, rasp wat Parmezaanse kaas erover en herhaal totdat alle ingrediënten op zijn. Eindig met mozzarella en lekker veel Parmezaan.
- Bak het gerecht circa 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden C en garneer met een paar takjes basilicum.
Buon appetito!
Ingrediënten
- 1 pot Bertolli Basilico pastasaus – 400g
- 2 aubergines – 600 gr
- 1 bol (buffel)mozzarella
- Parmezaanse kaas – 90 gr
- Handjevol verse basilicum
- Snufje zout
- Optioneel: Gegrild brood of vers stokbrood voor erbij
Bekijk voedingswaarden
Energie | |
Eiwitten | |
Koolhydraten | |
Suiker | |
Vezels | |
Vet | |
Verzadigd vet | |
Zout |