Lumache Rigate met burrata en gegrilde groenten
Voorbereidingstijd
5 min
Kooktijd
25 min
Dieetvoorkeur
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Porties
4
In dit recept
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Leg de cherrytomaten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze licht met olijfolie. Rooster ca. 15-20 minuten tot ze zacht zijn en beginnen te karamelliseren.
- Snipper de ui en pers de teentjes knoflook. Verhit olie in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui tot hij glazig is. Bak dan de knoflook kort mee (niet laten aanbranden).
- Voeg de fles Bertolli Basilico Sugo per Pasta toe, breng op smaak met zout, peper, chilivlokken en suiker. Laat de saus op laag vuur pruttelen tot de overige ingrediënten klaar zijn.
- Snijd de courgette in dunne schijfjes. Verhit een grillpan en gril de courgette aan beide kanten tot er mooie grillstrepen ontstaan. Zet apart.
- Terwijl de saus pruttelt en de groenten garen, koken we de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Meng de saus met de gekookte pasta. Verdeel over 4 borden en serveer met de gegrilde courgette, gepofte cherrytomaten en burrata. Garneer met een takje basilicum.
Buon appetito!
Ingrediënten
- 1 zak Bertolli Lumache Rigate Maccheroni
- 1 fles Bertolli Basilico Sugo per Pasta – 670 gr
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel chilivlokken
- 20 cherrytomaten
- 1 bol burrata
- 1 courgette
- Zout en peper
- Basilicum voor de garnering
Bekijk voedingswaarden
Energie | |
Eiwitten | |
Koolhydraten | |
Suiker | |
Vezels | |
Vet | |
Verzadigd vet | |
Zout |