Linguine met broccoli en knapperige pancetta
Voorbereidingstijd
10 min
Kooktijd
15 min
Dieetvoorkeur
Vlees
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Liguria
Porties
5
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- Verdeel ondertussen de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in dunne plakjes. Kook de broccoli in ruim kokend water gaar, 6-8 minuten. Giet af in een vergiet. Bak de plakjes pancetta in een droge koekenpan op een laag vuur knapperig.
- Giet de pastasaus in de pan, verwarm de saus al roerende op een matig vuur. Schep de broccoli en de pasta door de saus.
- Verdeel de linguine over 5 diepe borden, schep op elk een beetje mascarpone of zure room en leg de plakjes pancetta erop. Strooi de basilicum.
Ingrediënten
- 500 g linguine
- 750 g broccoli
- 15 dunne plakjes pancetta
- 1 Bertolli Basilico pastasaus in fles à 690 g
- 15 blaadjes basilicum
- 3 el mascarpone of zure room
Bekijk voedingswaarden
Energie | 665 kJ (159 kcal) |
Eiwitten | 25,6 g |
Koolhydraten | 92,1 g |
Suiker | 21,2 g |
Vezels | 12,0 g |
Vet | 18,1 g |
Verzadigd vet | 7,1 g |
Zout | 0,78 g |