LAUWWARME SALADE VAN PAPPARDELLE MET GEROOSTERDE GROENTEN EN GEGRILDE KIP
Voorbereidingstijd
20 min
Kooktijd
30 min
Dieetvoorkeur
Vlees
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Porties
4
Deel deze pagina
Lekkere pasta salade van pappardelle, geroosterde kip en groene asperges,
verse kruiden en een overheerlijke traditionele pastasaus. Een gerecht met
heel veel variatie mogelijkheden. Rooster ook eens cherrytomaten en plakken
courgette of vervang de kip door plakjes varkenshaas met extra knoflook.
In dit recept
Bereidingswijze
- Snijd van de asperges het onderste, houtige stukje af. Rasp de schil van
de citroen (alleen het gele deel, het witte eronder is bitter van smaak) en
pers de citroen uit. Snijd de kipfilet in lange repen en meng deze met de
helft van de citroenrasp, wat zout en peper naar smaak, 1
eetlepel oregano en 2 eetlepels olijfolie. Laat de verschillende smaken
even intrekken. - Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster
de kip op de hete barbecue of in de hete grillpan in ongeveer 10 minuten
gaar en rondom goudbruin. - Meng ondertussen de asperges met 1 eetlepel olijfolie en naar smaak wat
zout en peper. Rooster ook de asperges in ca. 5 minuten beetgaar.
Verwarm ondertussen de Bertolli pastasaus Tradizionale, ca. 5
minuten. - Laat alle ingrediënten afkoelen tot lauwwarm. Schep de pasta met de
repen kip, de asperges, de pastasaus, de rest van de citroenrasp en de
rest van de oregano door elkaar. Breng de lauwwarme salade verder op
smaak met citroensap, zout, peper, in stukken
gescheurde basilicumblaadjes en eventueel wat extra olijfolie.
Ingrediënten
- 300 g verse groene asperges
- 1 citroen
- 400 g kipfilet
- 4 el verse oregano fijngesneden
- 3 el Bertolli olijfolie classico4
- 400 g pappardelle pasta
- 1 Bertolli Saus in zak basilicum 460g
- 3 takjes verse basilicum
Bekijk voedingswaarden
Energie | |
Eiwitten | |
Koolhydraten | |
Suiker | |
Vezels | |
Vet | |
Verzadigd vet | |
Zout |