Lasagne met spinazie, tomaat en gehakt
Voorbereidingstijd
25 min
Kooktijd
45 min
Dieetvoorkeur
Vlees
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Emilia Romagna
Porties
4
Zelf lasagne maken is met dit recept een peulenschil. Gehakt rullen, spinazie roerbakken, Bertolli pastasaus Aglio toevoegen en je hebt een heerlijke lasagnesaus! De lasagne kun je van tevoren bereiden en tot gebruik in de koelkast bewaren. Zet de schaal 45 minuten voor het eten in de oven en klaar is je overheerlijke Italiaanse lasagne!
In dit recept
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper het sjalotje. Was de tomaten en snijd ze in plakken.
- Meng het gehakt met de Italiaanse kruiden en bak het rul samen met het sjalotje. Roerbak de spinazie een paar minuten mee. Voeg de Bertolli pastasaus Aglio toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken.
- Vet een ovenschaal in. Bedek de bodem met een schepje saus en leg daarop een paar plakken tomaat. Bedek dit met lasagnevellen en schep daarop weer een laagje saus met tomatenplakken. Vul de schaal zo verder, afwisselend lasagnevellen, saus en tomaten. Eindig met een laagje saus met daarop tomaat en bestrooi met de geraspte kaas.
- Zet de schaal in de oven en bak de lasagne met spinazie in 40 – 45 minuten gaar en goudbruin.
Ingrediënten
- 450 g diepvries spinazie
- 1 sjalot
- 6 tomaten
- 450 g rundergehakt
- 5 el Italiaanse kruiden
- 1 Bertolli Saus in zak Knoflook Aglio à 460 g
- 1 pak lasagnebladen
- 75 g geraspte 30+ kaas
Bekijk voedingswaarden
Energie | 757 kJ (181 kcal) |
Eiwitten | 44,2 g |
Koolhydraten | 82,4 g |
Suiker | 17,3 g |
Vezels | 9,2 g |
Vet | 25,2 g |
Verzadigd vet | 10,7 g |
Zout | 0,75 g |