Lasagne met pesto, spinazie en ricotta – voorgerecht

Voorbereidingstijd

5 min

Kooktijd

15 min

Dieetvoorkeur

Vegetarisch

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Streek

Porties

4

Een heerlijk voorgerecht met ricotta, pesto Genovese, basilicum en salieboter.

Deel deze pagina

In dit recept

Bereidingswijze

  1. Rooster de noten in de oven of in een droge pan.
  2. Meng in een kom de ricotta met de verse room. Voeg hieraan zout, peper en 4 fijngehakte salieblaadjes toe.
  3. Breng een pan met gezouten water aan de kook en laat de lasagnebladen erin koken zoals op het pak staat aangegeven.
  4. Was ondertussen de spinazie en maak de salieboter klaar.
  5. Smelt hiervoor de boter met een scheutje olijfolie in een pan en voeg de salieblaadjes toe. Laat trekken tot het een mooie hazelnootkleur krijgt.
  6. Schik de lasagnebladen op het bord en smeer ze in met pesto Genovese.
  7. Leg hier vervolgens de spinazieblaadjes op en voeg met een spuitzak of lepel enkele puntjes ricotta toe.
  8. Bestrooi met geroosterde walnoten en besprenkel met een beetje salieboter.
  9. Vouw het lasagneblad gedeeltelijk dicht en smeer ook de buitenkant in met pesto.
  10. Schenk er wat salieboter bij en u kunt het direct serveren.

Ingrediënten

  • 1 potje Bertolli Genovese pesto
  • 4 lasagnevellen van 20 tot 25 cm lang
  • 2 klontjes boter en 2 el olijfolie
  • 8 salieblaadjes
  •  Spinazieblaadjes
  • 150g ricotta
  • 2 eetlepels vloeibare room
  • walnoten
  • 4 handenvol babyspinazie
  • zout peper
Bekijk voedingswaarden
Energie
Eiwitten
Koolhydraten
Suiker
Vezels
Vet
Verzadigd vet
Zout

Meer Vegetarische recepten

Het lijkt erop dat je ons bezoekt vanuit Nederland

Naar de Nederlandse website