Orzo caprese met burrata en Pesto Rosso

Voorbereidingstijd

5 min

Kooktijd

10 min

Dieetvoorkeur

Vegetarisch

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Streek

Sicilië

Porties

2

Deel deze pagina

In dit recept

Bereidingswijze

  1. Verhit in een pan de olijfolie samen met de rode ui en de knoflook en bak deze tot de uien glazig zijn.
  2. Voeg de Bertolli Pesto Rosso samen met de orzo en bak kort 1 minuut door.
  3. Blus af met de bouillon en blijf regelmatig doorroeren en laat op middelhoog vuur garen tot het vocht voor de helft is opgenomen.
  4. Voeg nu de cherrytomaten toe en laat dit mee sudderen.
  5. Proef de orzo en voeg indien nodig nog wat vocht toe.
  6. Wanneer de orzo klaar is kun je de gehakte basilicum erdoorheen roeren.
  7. Verdeel de orzo en cherrytomaten over 2 borden, daarna wat van de burrata en de fijngehakte basilicumblaadjes.
  8. Breng op smaak met wat olijfolie, zout en peper en buon appetito!

Ingrediënten

  • 2 EL Bertolli Pesto Rosso
  • 1 EL Bertolli olijfolie
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 200 gr orzo
  • 400 ml bouillon (water + 1/2 bouillonblokje 5gr)
  • 2 takjes basilicum – fijngehakt voor door de orzo
  • 10 cherry tomaten
  • ½  bol burrata
  • 1 takje basilicum – fijngehakt voor de garnering
  • Olijfolie, zout en peper naar smaak
Bekijk voedingswaarden
Energie
Eiwitten
Koolhydraten
Suiker
Vezels
Vet
Verzadigd vet
Zout

Meer Vegetarische recepten