MOSSELEN GESTOOFD IN ARRABIATASAUS MET CIABATTA
Voorbereidingstijd
5 min
Kooktijd
20 min
Dieetvoorkeur
Vis
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Streek
Porties
2
In dit recept
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 200 °C. Schil de wortelen en schaaf ze in lange dunne linten. Haal de basilicumblaadjes van de stelen.
- Hak de stelen fijn en meng ze met het citroensap, de honing, een snufje zout, een draai peper en de olijfolie. Meng deze dressing met de linten wortel en laat ze tenminste 10 minuten trekken. Schep ze zo nu en dan om.
- Controleer de mosselen en gooi kapotte schelpen of open schelpen die na een flinke tik met een mes niet sluiten, weg.
- Doe de mosselen met de groenten en de Bertolli pastasaus Pittig in een ruime, diepe pan. Breng dit aan de kook, dek de pan af en laat de mosselen dan in 8 – 10 minuten gaar worden. Schep ze tussentijds 2x om.
- Leg het ciabatta brood ondertussen in de hete oven en laat het in 5 minuten lekker warm en knapperig worden. Schep de mosselen in 2 diepe borden. Verdeel de wortelsalade over 2 kleine bordjes en strooi hier de basilicum overheen. Geef het brood er apart bij.
Ingrediënten
- 2 winterwortels
- 2 takjes basilicum
- 3 el citroensap
- 2 tl honing
- 4 el olijfolie
- 2 kg panklare mosselen
- 200 g verse soepgroenten
- 1 pot Bertolli Pastasaus Pittig in zak à 460 g
- 1 ciabatta brood
Bekijk voedingswaarden
Energie | |
Eiwitten | |
Koolhydraten | |
Suiker | |
Vezels | |
Vet | |
Verzadigd vet | |
Zout |