BASILICUM PASTA MET KIP EN EEN SALADE VAN ASPERGES EN PESTO
Voorbereidingstijd
20 min
Kooktijd
15 min
Dieetvoorkeur
Vlees
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Porties
3
In dit recept
Bereidingswijze
- Kook de pastavolgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de farfalle Maak ondertussen de jonge worteltjes schoon. Schil de asperges, snijd houtige uiteinden eraf en snijd ze in schuine stukjes. Kook de worteltjes en asperges in ca. 8 min. in ruim kokend water met wat zout beetgaar. Giet af, spoelen koud en laat afkoelen.
- Haal ondertussen de slablaadjes los. Pel de uien snijd hem in halve ringen. Snijd de kip in reepjes. Was de citroen, rasp de schil en pers de vrucht uit. Roer een dressing van de pesto met 2 el koud water, de citroenrasp en naar smaak wat citroensap.
- Verhit de olijfoliein een ruime hapjespan of wok. Roerbak de kip en ui 8 min. op een matig vuur. Voeg de pastasaus toe en breng aan de kook. Schep de farfalle door de saus en warm kort mee.
- Verdeel de slablaadjes, groentjes en asperges over een grote schaal. Druppel de dressing erover. Schep de farfalle in 3 warme diepe borden en serveer de salade er apart bij.
Ingrediënten
- 300 g Bertolli Farfalle pasta
- 1 pot (400 g) Bertolli Pastasaus Basilico à 400 g
- 2 el Bertolli Pesto Rosso
- 2 el Bertolli olijfolie classico
- 150 g jonge wortelen of peultjes of bonen
- 150 g witte asperges
- 1 kropje baby gem sla
- 1 ui
- 200 g kipfilet
- 1 citroen
Bekijk voedingswaarden
Energie | |
Eiwitten | |
Koolhydraten | |
Suiker | |
Vezels | |
Vet | |
Verzadigd vet | |
Zout |