Runderreepjes Borgo

Voorbereidingstijd

1 min

Kooktijd

15 min

Dieetvoorkeur

Vlees

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Streek

Porties

4

Deel deze pagina

In dit recept

Bereidingswijze

  1. Snij de paprika in reepjes en de ui in stukjes. Indien het rundvlees nog niet gesneden is, snij dit in reepjes.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit 2 eetlepels olie of boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook . Voeg de runderreepjes toe en bak rondom goudbruin.
  4. Voeg vervolgens de blokjes paprika toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  5. Schep het blikje tomatenpuree bij het geheel en schenk de wijn en de gezeefde tomaten erbij.
  6. Laat het 10 minuten op middelhoog vuur staan.
  7. Voeg de kookroom de laatste minuut toe en roer het geheel goed door.

 

Variatietip:

Vervang de paprika door 250 g gehalveerde cherrytomaten. Voeg de helft toe aan de saus (samen met de reeds gebakken runderreepjes) en de andere helft aan de salade.

Ingrediënten

  • 400 gram runderreepjes (runderreepjes of zelf snijden van biefstuk)
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 zak Bertolli Lumache Rigate pasta
  • blikje tomatenpuree
  • 100 ml gezeefde tomaten
  • 100 ml rode wijn (naar keuze)
  • 50 ml kookroom
  • Peper en zout
  • Boter of olie
Bekijk voedingswaarden
Energie
Eiwitten
Koolhydraten
Suiker
Vezels
Vet
Verzadigd vet
Zout

Meer Vlees recepten