Pasta pesto met chiliflakes
Voorbereidingstijd
1 min
Kooktijd
10min
Dieetvoorkeur
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Liguria
Porties
4
In dit recept
Bereidingswijze
- We beginnen met de pasta. Kook de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking en bewaar 100 ml van het kookvocht.
- Voeg de pesto en 100 ml kookvocht toe aan een pan en verhit deze. Roer het geheel goed door elkaar.
- Voeg hier vervolgens de gekookte orecchiette pasta aan toe en schep het om.
- Verdeel de pasta over 4 borden en serveer het met een snufje chiliflakes, geraspte Parmezaanse kaas en een takje basilicum. Als laatste een scheutje extra vergine olijfolie erover en buon appetito!
Variatie tip: ook lekker met feta in plaats van Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
- 300 gr pasta, wij gebruiken orecchiette
- 100 ml kookvocht van de pasta
- 1 EL olijfolie
- 6 EL Bertolli pesto rosso
- (Extra vergine) olijfolie
- Chiliflakes
- Parmezaanse kaas
- Basilicum
Bekijk voedingswaarden
Energie | |
Eiwitten | |
Koolhydraten | |
Suiker | |
Vezels | |
Vet | |
Verzadigd vet | |
Zout |