Bolognese pastasaus
Bertolli Bolognese pastasaus is gebaseerd op een traditioneel Italiaans recept uit Bologna en is op smaak gebracht met gehakt en verse kruiden. De saus is oorspronkelijk ontstaan in de Emilia-Romagna regio en krijgt zijn naam van de stad Bologna. Traditioneel gezien wordt deze saus gegeten met Tagliatelle, een traditionele pasta uit dezelfde regio, of als Lasagna alla Bolognese. Deze pastasaus is gemaakt op basis van een heerlijke ‘soffritto’ gemaakt van extra vergine olijfolie en kruiden. Een soffrito is een mengsel van kleingesneden groenten die zachtjes gegaard worden in olie. Deze zacht gegaarde groenten zijn de basis van de saus en geven de saus een intense en volle smaak.
Alleen ingrediënten van de beste kwaliteit zorgen voor de lekkerste smaken van de producten. Daarom worden de pastasauzen van Bertolli bereid met zongerijpte Italiaanse tomaten. Voor de perfecte smaak, geur en kleur van de tomaten letten de boeren op een aantal hele belangrijke zaken, zoals: de juiste eigenschappen van de tomaat, de juiste hoeveelheid water, nutriënten en gewasbeschermingsmiddelen en worden ze geplukt tijdens het oogstseizoen.
Bertolli is in 1865 opgericht in Lucca, Toscane. Francesco Bertolli en zijn vrouw Caterina openden een delicatesse winkeltje waarna ze begonnen met export van Italiaanse producten naar Italiaanse migranten over de hele wereld. Tot op de dag van vandaag wil Bertolli al het goede uit de authentieke, eenvoudige en lekkere Italiaanse keuken beschikbaar maken voor iedereen.
- Een heerlijke traditionele pastasaus met gehakt.
- Kant-en-klare pastasaus.
- Op smaak gebracht met alleen de beste 100% natuurlijke ingrediënten.
- Bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen.
- 100% zongerijpte Italiaanse tomaten.
- Bereid met Soffritto basis
per 100 gram
Energie | 421 kJ (101 kcal) |
Eiwitten | 4,3 g |
Koolhydraten | 7,6 g |
Suiker | 6,2 g |
Vezels | |
Vet | 5,6 g |
Verzadigd vet | 1,1 g |
Zout | 1,2 g |
Ingrediënten: Tomaten (36%), geconcentreerde tomatenpuree (19%), tomatenpuree (14%), gegaard gehakt (EU) (10%) (rundvlees, varkensvlees), soffritto (EU)(6,4%) (ui, wortel, bleekselderij), water, courgette (EU) (2,9%), extra olijfolie verkregen bij de eerste persing (EU)(1,5%), zonnebloemolie, suiker, zout, gistextract, basilicum, peterselie, knoflook, voedingszuur (citroenzuur), natuurlijk aroma (bevat melk), oregano, knolselderijpoeder.
Recepten voor Bolognese pastasaus
Meer over Bolognese pastasaus
Emilia-Romagna
De meeste van de pastagerechten die wij als ‘klassiek Italiaans’ zien komen uit deze regio, waar ook de stad Bologna in ligt, zoals tortellini, lasagne en tagliatelle. Qua sauzen is ‘Bolognese’ het bekendst en natuurlijk ook de Parmigiano Reggiano en Grana Padano kazen zullen bekend zijn. En als laatste zijn veel vleessoorten hier bekend zoals prosciutto (uit Parma), pancetta, salami en mortadella.