Tortelloni met groene asperges, parmezaanse kaas en basilicum
Voorbereidingstijd
10 min
Kooktijd
15 min
Dieetvoorkeur
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Emilia Romagna
Porties
4
Bereidingswijze
- Snijd een klein stukje (ca. 1½ cm) van de stugge onderkant van de asperges af en snijd de asperges in schuine stukjes. Pel en snijd de uien in reepjes.
- Kook de Tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een ruime hapjespan. Bak hierin de ui en de asperges 5 minuten op een matig vuur. Voeg de Bertolli Pastasaus Formaggi e Basilico toe en verwarm deze al roerende op een hoog vuur. Schep de tortelloni erdoor.
- Verdeel de tortelloni met asperges over 4 diepe borden. Strooi de peterselie en de Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
- 300 g groene asperges
- 2 rode uien
- 250 g tortelloni
- 2 el Bertolli olijfolie classico
- 1 Bertolli Formaggi pastasaus in zak a 460g
- 2 el grof gehakte peterselie
- 50 g dun geschaafde vegetarische Parmezaanse kaas
Bekijk voedingswaarden
Energie | 417 kJ (100 kcal) |
Eiwitten | 17,2 g |
Koolhydraten | 44,7 g |
Suiker | 12,1 g |
Vezels | 4,6 g |
Vet | 17,8 g |
Verzadigd vet | 6,7 g |
Zout | 0,83 g |