Tre Bruschette
Voorbereidingstijd
10 min
Kooktijd
8 min
Dieetvoorkeur
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Lazio
Porties
4
Bruschetta (uitspraak: Brusketta, klik hier om het te horen van een Italiaanse nonna) is ongeveer in de 15e eeuw ontstaan tijdens het Romeinse tijdperk en is afgeleid van het romeinse dialect ‘bruscare’ of ‘abbrustolire’ in het Italiaans. Dit betekent ‘toosten’ of ‘roosteren over kool’ wat linkt naar het roosteren van het brood en daarna in olie onderdompelen.
Er bestaan veel verschillende variaties bruschetta maar er zal altijd olijfolie en iets van zout in zitten als basis. Hieronder drie bruschetta variaties.
In dit recept
Bereidingswijze
Snij het Focaccia brood in stukjes en zet het in de oven om krokant af te bakken.
Bruschetta 1:
- Snij de gegrilde paprika in dunne reepjes
- Hak de zwarte olijven en kappertjes fijn.
Mix bovenstaande met wat (extra vergine) olijfolie en doe het op de Focaccia
Bruschetta 2
- Snij de cherry tomaatjes in kleine blokjes
- Rasp de knoflook fijn
- De basilicum fijn snijden in Julienne stijl ofwel in lange dunne reepjes
Alles samen mengen en (extra vergine) olijfolie en zout toevoegen en op de Focaccia doen
Bruschetta 3
- Snij de rozemarijn fijn.
- Maak een crème met de fijngesneden rozemarijn, Bertolli Pesto Rosso en olijfolie.
Op de Focaccia doen en daarna is de bruschetta klaar.
Ingredienten
- 1 potje Bertolli Peperoni – Gegrilde paprika
- Focaccia brood
- een paar zwarte olijven
- 1 potje Bertolli capperi – kappertjes
- cherry tomaatjes
- 1 potje Bertolli Aglio – knoflookteentjes
- Een klein handje verse basilicum
- Bertolli Extra Vergine olijfolie
- Een klein handje verse rozemarijn
- Bertolli Pesto Rosso
- Snufje zout
Energie | |
Eiwitten | |
Koolhydraten | |
Suiker | |
Vezels | |
Vet | |
Verzadigd vet | |
Zout |