Tre Bruschette

Voorbereidingstijd

10 min

Kooktijd

8 min

Dieetvoorkeur

Vegetarisch

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Streek

Lazio

Porties

4

Bruschetta (uitspraak: Brusketta, klik hier om het te horen van een Italiaanse nonna) is ongeveer in de 15e eeuw ontstaan tijdens het Romeinse tijdperk en is afgeleid van het romeinse dialect ‘bruscare’ of ‘abbrustolire’ in het Italiaans. Dit betekent ‘toosten’ of ‘roosteren over kool’ wat linkt naar het roosteren van het brood en daarna in olie onderdompelen.

Er bestaan veel verschillende variaties bruschetta maar er zal altijd olijfolie en iets van zout in zitten als basis. Hieronder drie bruschetta variaties.

Deel deze pagina

Bereidingswijze

Snijd het Focaccia brood in stukjes en zet het in de oven om krokant af te bakken.

Bruschetta 1:

  1. Snijd de gegrilde paprika in dunne reepjes
  2. Hak de zwarte olijven en kappertjes fijn.

Mix bovenstaande met wat (extra vergine) olijfolie en doe het op de Focaccia

Bruschetta 2:

  1. Snijd de cherry tomaatjes in kleine blokjes
  2. Rasp de knoflook fijn
  3. De basilicum fijn snijden in Julienne stijl ofwel in lange dunne reepjes

Alles samen mengen en (extra vergine) olijfolie en zout toevoegen en op de Focaccia doen

Bruschetta 3:

  • Snijd de rozemarijn fijn.
  • Maak een crème met de fijngesneden rozemarijn, Bertolli Pesto Rosso en olijfolie.

Op de Focaccia doen en daarna is de bruschetta klaar.

Ingredienten

  • Focaccia brood
  • 1 potje Bertolli Peperoni – Gegrilde paprika
  • 1 potje Bertolli capperi – kappertjes
  • Bertolli Pesto Rosso
  • Zwarte olijven
  • Cherry tomaatjes
  • 1 potje Bertolli Aglio – knoflookteentjes
  • Een klein handje verse basilicum
  • Bertolli Extra Vergine olijfolie
  • Een klein handje verse rozemarijn
  • Snufje zout
Bekijk voedingswaarden
Energie
Eiwitten
Koolhydraten
Suiker
Vezels
Vet
Verzadigd vet
Zout

Meer Vegetarische recepten