Pizza met garnalentartaar en courgette crème
Voorbereidingstijd
15 min
Kooktijd
5-10min
Dieetvoorkeur
Vis
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Porties
In dit recept
Bereidingswijze
- Maak eerst een courgette crème: Schil de courgettes en houdt de schillen apart. Snij het middengedeelte van de courgette in blokjes en bak kort in de pan met wat olijfolie en zout. Als de courgette zacht geworden is voeg je de schillen toe (niet langer dan 3 minuten). Als laatste maak je de crème door alles te blenden met een hand mixer.
- Maak nu de Garnalen tartaar: hak of snij de garnalen in kleine grove stukjes. Het zal dan een grove pap worden. Voeg wat citroenschil toe en zout.
- Beleg de pizzabodems met de courgette crème als basis, en garnalen tartaar in vormpjes van kleine bergjes.
- Bak de pizza in de oven volgens de verpakking. en snij ondertussen de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
- Na de oven leg je de Burrata kaas en zongedroogde tomaten eroverheen. Voeg een snufje zwarte peper toe en de pizza is klaar.
Ingrediënten
- 2 Courgettes
- 200g Garnalen
- Burrata kaas
- 1 potje zongedroogde tomaten
- Olijfolie om in te bakken
- Snufje zout en peper
- 2 kleine citroenen (voor de schil)
- 1 Bertolli Base per Pizza pizzabodems (per 2 verpakt)
Bekijk voedingswaarden
Energie | |
Eiwitten | |
Koolhydraten | |
Suiker | |
Vezels | |
Vet | |
Verzadigd vet | |
Zout |